Hardware & software

Backups maken van uw windows

Er zijn zoveel manieren om een goede back-up te maken, maar er gaat niks boven ouderwets kopiëren en opslaan als. We zijn als mensen erg lui, liefst moet het automatisch gebeuren. Besturingssystemen bieden gratis goede mogelijkheden en in de praktijk zijn we helemaal gek op NAS back-up systemen. Maar wat als de stroom uitvalt? Wat doet u dan? Want automatisch is mooi , maar een beschadigde back-up maakt ons digitale leven niet eenvoudig.

Naast automatisch back-ups blijft het belangrijk om een handmatige back-up als tweede veiligste manier toe te passen. Jammer dat we niet echt weten hoe dat ook al weer moet. Er zijn nog maar weinig mensen die überhaupt weten hoe je moet kopiëren en plakken . Juist in deze tijd is het nog belangrijker geworden om dat opnieuw te leren.

Afbeeldingen, Documenten, Downloads, Favorieten, Video, Muziek, Ze zijn duidelijk te vinden, niet alleen bij windows 10 maar ook zeker bij apple, linux en andere besturingssystemen. Wat mensen ook veel doen is een image backup van de harde schijf. Dit is alleen gunstig bij een eerste installatie, of wanneer uw computer keurig op orde is en u wilt dat moment vastleggen op schijf.

Een image terugzetten op een nieuwe harde schijf is niet aan te raden, maar het kan technisch natuurlijk wel. Waarom ik denk dat dit beter anders kan? Daar zal ik in het volgende bericht verder op in gaan.