Over PcGo


PcGo Consultancy is gestart in 2000 in Zorgvlied met als doel particulieren te ondersteunen op computergebied.

PcGo Consultancy is gestart in 2000 in Zorgvlied met als doel particulieren te ondersteunen op computergebied.

Zorgvlied eind jaren negentig, werkte ik als horecaondernemer in de plaats Zorgvlied. Hotel – Cafe – Restaurant ‘T Drentse Wold. Tussen 1990 en 1995 begon langzaam het computeren in beeld te komen. Er waren rond 1995 nog niet veel mensen die een dure computer konden aanschaffen. Zelf had ik een computer gekocht in Friesland.

Om te kunnen gebruiken voor het werk. ‘s avonds na afloop van het werk maakte ik gebruik van internet om zaken te kunnen regelen en informatie op te zoeken. Maar voornamelijk was de computer van toen meer voor eenvoudige spelletjes geschikt.


In 1997 ben ik me gaan verdiepen in hardware en software en hoe je een goede pc van schroef tot kast kom bouwen.

In 1997 ben ik me gaan verdiepen in hardware en software en hoe je een goede pc van schroef tot kast kom bouwen. Ik kocht veel boeken over verschillende applicaties zoals, alle windows versies, word , Excel, Wordpad, maar ook grafische programma’s zoals Coreldraw, Dreamweaver en Flash genoten mijn voorkeur.

Toen waren er nog geen webshops, enkel een paar groothandels . TARGET bij schiphol werd mijn leverancier van hardware. Het waren toen computers met een gemiddelde kostprijs van 800 tot 1200 gulden. Eind jaren ’90 verkocht ik mijn eerste twee computersystemen in Diever.

In 2001, ben ik verhuisd naar Dwingeloo, waar ik begon met Pc Dokter Dwingeloo. Nu ben ik gevestigd in Vledder sinds 2009. En Nog steeds is het werk noodzakelijk. Als bedrijf focus ik me nu vooral op senioren omdat ik ook vijftig plus ben.

Maurice Go, Pc Dokter Vledder

PcGo Consultancy is een computerbedrijf die alle ontwikkelingen heeft gevolgd tot nu toe. En is nog lang niet klaar als het om bijleren gaat. Vakbladen en het internet is mijn plek om elke informatie te kunnen vinden.

De manier waarop ik werk beschouw ik als uniek , omdat bij mij de mens eerst komt en dan de computer. Ik zet me volledig in om u manieren van computeren bij problemen goed en professioneel te ondersteunen voor een zeer schappelijk tarief. Maar dat is even een ander verhaal.

Hartelijke Groeten,

Uw Pc Dokter, Maurice Go