Consultatiesenioren

COMPUTERS WEL OF NIET?

Computers, ze zijn een huishoudelijk apparaat ,die er voor zorgen dat we het – snelle leven van nu – aan kunnen. Het is voor mij een wonderbaarlijk wat wij mensen kunnen uitvinden, wat met een droom in onze gedachten begint.

Ik ben dankbaar voor de vernieuwingen en blijvend nieuwsgierig hoe het verder zal gaan. Wat laat een computer doen wat het doet? Hoe is het mogelijk dat we telefoons hebben met dezelfde inhoud als een computer of laptop?

Ze verzorgen ons van informatie en openen de wereld met een aanraking in zakformaat. We regelen ons huishouden, vaste lasten, kopen artikelen via het internet en het papiergeld verdwijnt langzaam van het toneel in bitcoin.

In de jaren ’90 was– computeren nog kinderspel – Nu is zorgt het apparaat voor een moderne vorm van stress.

De computer, het computerleven heeft zeker nadelen, helaas komen ze steeds meer aan het oppervlakte. Zo wordt het leven voorspelt door computers in plaats van gezond verstand. Raken menselijke normen en waarden, zoals religie en met elkaar praten totaal op de achtergrond. En ondanks – sociale media zoals facebook , twitter en whatsapp raken we persoonlijk steeds meer eenzaam.

Echte communicatie? Dat heet praten, je weet wel een mondbeweging en stembanden raakt steeds meer op de achtergrond. Schrijven? Nee, dat al helemaal niet, want dat doe je toch niet, daar is een computer en een printer voor.

Steeds meer hoor en lees ik over de eenzaamheid van ouderen, die niet meedoen met internet en de -onzin die we doen – met computers. Als ik nu moest kiezen? Dan loop ik zo bij een computer weg.

We worden zelf steeds – dommer – en laten ons teveel beïnvloeden door reclame teksten en nieuwsberichten op internet. Er wordt een kudde gedrag gepromoot, die niet voor iedereen zo gezond is. En ik sta er niet achter.

Wat er ook nog uitgevonden gaat worden. Er gaat niks boven het gezond verstand. Computers kunnen niet kiezen of bepalen hoe we moeten leven. Daarom is het belangrijk om de computer goed te kennen.

Computeren in de praktijk hoeft niet moeilijk te zijn. Belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Voorkom verslaving, voorkom pesten, voorkom dat het een – gewoonte wordt – Het is de stress niet waard.

Ik gebruik mijn computer voor een doel mensen helpen bij computerproblemen, vriendelijk, sociaal en vertrouwd zorgen dat u de steun krijgt waar u blij van wordt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.