Allerhande

DIGID Uw overheidszaken regelen

DIGID is gekoppeld aan ons sofinummer. Tegenwoordig is het essentieel om een DIGID te hebben. Zo krijgt u alle belangrijke berichten bij bijvoorbeeld mijn overheid in een persoonlijke box, is uw zorgverzekering alleen te bekijken via DIGID en kan niemand anders dan uzelf erin komen. Wat erg belangrijk is bij eerste aanmelding is dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord niet moet verliezen. Lees aandachtig op de site hoe u een DIGID kunt maken op de site https://www.digid.nl

Geef nooit u gebruikersnaam of wachtwoord aan een ander. Want dan kan het gebeuren dat er zaken achter u rug geregeld kunnen worden. Zo kunnen vreemde ogen in bijvoorbeeld u uitkering komen bij het uwv, pensioenen inkijken, maar ook aanpassingen maken bij bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag en belastingen.

Krijgt u hulp? Dan is het zaak te vragen hoe u zelf de gebruikersnaam en het wachtwoord kunt veranderen. Om er absoluut zeker van te zijn, dat een ander bij hulp, uw inloggegevens misbruikt. Geef uw gegevens nooit uit handen.

Heeft u een smartphone of een mobiel? Koppel deze dan met DIGID. Met deze nieuwe vorm van DIGID wordt het account nog meer beveiligd dan het normale inloggen. Weet u niet hoe u een account moet aanmaken? Dan geef ik graag een veilig advies.