Zo kun je snel weer werken

Wij Nederlanders zijn doe t zelvers, we hebben niet voor niks allerlei bouwmarkten en veel tijdschriften met tips & trucs. Wat ik wil doen is je vertellen hoe eenvoudig computeren is. Heb je wel eens geprobeerd om eerlijk te kijken wat je op een computer doet? Verwijt je jezelf, dat je die cursus van tig jaar geleden over Windows of Apple niet hebt gevolgd? denk je dat ik alles weet? Omdat ik 23 jaar geleden een ICT opleiding heb gevolgd? Ik  ben net zo slim als jij, misschien heb je wel een tip voor mij? Delen is niet verkeerd zeker als je daar een ander weer mee kan helpen. Maar daar komen we op deze pagina en op deze website nog op terug. Natuurlijk verwacht je nu meteen een oplossing en heb je geen zin om te lezen. Stuur me dan een email met jouw vraag. Omdat te doen klik op de blauwe knop onder deze tekst.

Wis je internet Geschiedenis

Elke reparatie start met het wissen van internetgeschiedenis. Wat voor ding?  Welke geschiedenis? Daar heb je toch een virusprogramma voor? Zodra ik nu zeg, ga naar configuratiescherm .. .dan weet je het vast al niet meer. Daar zit je niet dagelijks in. Eerst even kort uitleggen wat internetgeschiedenis is.

Allemaal rotzooi op de snelweg

Wanneer je internet, al is het maar een minuut. Worden er op de computer tijdelijke miniscule bestanden opgeslagen. Tegenwoordig zijn websites behoorlijk complex. Zo zie je veel afbeeldingen, staan er video’s op en flink wat tekstblokken. Daarnaast gebruiken websites cookies, waarvan sommige meer kwaad dan goed doen. 

Terwijl we internetten komen we veel onnodige gasten tegen op de internetsnelweg, zoals, spyware, pop-up software en nog veel meer. Handig is te kiezen voor een internet programma ongeacht je nu windows of apple gebruikt, een tablet of ipad, smartphone of iphone.  

De oplossing. Kijk in het computerapparaat welk internet programma je gebruikt. Zoek instellingen binnen het menu van het internetprogramma. Zoek naar geschiedenis wissen en klaar. Doe dit uit gewoonte elke dag na je internet gebruik en je computer blijft lekker soepel internetten. Kom je er niet uit? mail me dan.

Voortaan geen traag internet meer

Internet gebruiken is niet zonder risico, cybercriminelen strooien hun helpers, verkenners over het web. Komen ze een slecht onderhouden computer tegen dan nestelen ze zich in de tijdelijke bestanden en internet geschiedenis. Soms zitten daar ook programma’s bij. Vaak komen deze zichtbaar met pop-ups, dat je computer gescant moet worden. Dat is even schrikken.

Bij elk onderhoud hoort een spyware scan, zeker wanneer de computer traag is. Daar begin ik meestal als eerste mee. Want dat maakt de computer meteen weer wat sneller. Om daarna te beginnen met het wissen van je internetgeschiedenis. Wat ook heel handig is om er achter te komen dat je vervuilt bent. Is.. haal je internet eraf en kijk of de computer hier naar een minuut ineens weer sneller wordt.

Maak mapjes in je email programma

Veel mensen denken dat emails veel ruimte innemen, dat is niet waar. Emails zijn zo klein dat ze gewoon kunnen blijven zitten. Het enige nadeel? Wanneer ze niet in mapjes zitten, kun je ze slecht terugvinden. Veel mensen doen dat niet, misschien te veel werk?  In alle vormen van email programma’s is de functie nieuwe map maken aanwezig. Geef je email meer structuur zeker als je nu dagelijks thuis werkt. Het neemt even wat tijd. Maar je zult zien dat je daarna fluitend je emails terug vind.