Allerhande

EDGE van Windows 10 verdwijnt stilletjes van het toneel

Als Windows gebruker vond ik Netscape en een 3.0 Windows omgeving spannend begin jaren negentig. Iets wat veel jeugdigen niet echt weten. Het was alleen al spannend om een internetpagina , Kleur lichtgrijs met hel blauwe links te kunnen zien en te lezen. We zijn nu ongeveer dertig jaar verder. En om iets nieuws te ontwikkelen met voor ieder wat wils is vast erg moeilijk.

Want niet alleen moeten we handig onze -Favorieten- kunnen blijven vinden. Een browser moet veel doen om privacy & internet veiligheid te garanderen. Een programma moet logisch opgebouwd zijn. Met EDGE is wel duidelijk dat het een tussenoplossing is. Voor de ouderen die het nog weten, hoe vond u Windows ME? De overgangsversie naar Windows XP. ( Ging meer dan twaalf jaar mee).

Volgens de laatste berichten heeft Microsoft bevestigd dat EDGE niet voldoet aan het gebruikersgemak wat wij van een goed internet programma verwachten. Teveel onbekende instellingen en voor vele gebruikers zeer slecht te onderhouden. Waarschijnlijk zal EDGE worden vervangen door een op browser die zeer veel op Google Chrome gaat lijken. Tegenwoordig ziet Microsoft veel sneller wanneer er iets beter gemaakt moet worden.

Mij benieuwen wat voor nieuwe ontwikkelingen er nog meer gaan komen. En gaan ze het START MENU van Windows 10 ook weer verbeteren? We gaan het meemaken of niet?