senioren

Eenzaam tussen de Mobiele Zombies

Ik voel me soms een vreemde eend in de bijt. Iedereen om me heen doet ineens allerlei andere dingen. Was er nog maar een normaal telefoongesprek. Nu zit  iedereen te appen daar begrijp ik niks van. Een gewoon praatje bij de kassa het kan niet meer. Probeer de drukte maar wat te vermijden, met mijn boodschappen kar zoek ik steeds de rustige gangen op tussen al die haastige aanbieding shoppers.

Kijk er wel eens na en dan zie ik mensen langs elkaar heen kijken. Er is meer aandacht voor die nieuwe telefoons. Als glinsterende diamanten worden ze gekoesterd nog meer dan een echt mens. Is dit de realiteit waar ik nu in leef? Er was een tijd niet echt lang geleden dat mensen je aanhielden om gewoon een weer praatje te houden. Overal zie je een hetzelfde beeld. Als een stel gebukte zombies lopen mensen constant te loeren op dat ding.

Hoe doorbreek ik deze verarming. Zijn er nog mensen? Hallo? Is er iemand die nog niet wat nieuws in het echt te vertellen heeft?  Ik ben gestopt met die computers,
want e-mails krijg ik ineens niet meer. Ik ben ineens oud! Maar ik ben nog maar net zeventig? Dit had ik niet kunnen voorspellen, ik had toch echt een ander beeld in mijn hoofd toen ik net met pensioen ging.

Mensen zijn erg carrière druk, ze maken intelligent kabaal, maar gewoon praten? Het verdwijnt gewoon en als ze met je praten kijken ze je met een oog aan. Ze loensen met het andere oog naar hun telefoon. En staan op de wip om elk app berichtje snel te beantwoorden. Hoe doorbreek deze beeldvorming van mensen?  Kerst kaarten worden ook steeds minder. Dan moet je maar op facebook zitten, want daar zijn we nu sociaal te zijn. Wees zelf wat socialer wil je?  Ik begrijp het niet maar dat is wat ze tegen me zeggen.

Ben inmiddels thuis en heb koffie gezet. Een lekkere tompoes voor me. Tv aan en het acht uur journaal erop. Ze hebben het weer over  piet en dat brexit gedoe. Kon het maar weer zoals vroeger zijn. Toen gebeurde er ook veel  maar de papieren krant was geduldiger.  Elke seconde telt , doe sociaal mee en geniet van elke rampspoed dat is lachen. Alles weten? Nee dan kies ik nog liever voor de stilte dan dit.