Allerhande

Gebruik Hotmail en krijg controle over Windows en internet

Meer dan alleen  een e-mail adres online. Met de komst van Windows 10 is het nu ook de  – gebruikersnaam- van je Microsoft account en het wachtwoord is hetzelfde als die van het e-mailadres @hotmail.  Uw e-mail adres van het vroegere MSN of LIVE.NL of OUTLOOK.COM  is dus gelijk een  Microsoft Account.

Veel Nederlanders gebruiken geen hotmail, omdat het door nieuws als onveilig wordt bestempeld. Technisch en vanuit computer ogen gezien , kan het de juiste olie zijn om Windows 10 onder controle te houden. Onze Privacy en Veiligheid ligt alle dagen op de tocht. Tijd om je even te verdiepen in interne zaken?

Elke dag zitten we op internet en gegevens worden continue bewaard, maar op het moment dat een windows 10 aangemeld wordt met een microsoft account kunt u veel instellingen zelf beheren. Windows luistert naar u wensen en past het aan. En gebruikt u een microsoft account als administrator dan bent u nog veiliger op internet. Voor de gevorderde computer hobbyist kunt u zich voor gratis cursussen inschrijven online bij Microsoft. Dan opent de digitale wereld voor u achter de schermen. Wat erg leuk is om te verkennen.

Minder reclame en doe meer met Windows 10

Ook kunt u gepersonaliseerde reclame ( reclame die gestuurd wordt nadat u het een keer heeft opgezocht) volledig onder controle houden en desgewenst uitzetten. Bij aankoop van elke vorm van computers zijn we automatisch gelinkt met duizenden erkende internet reclame bureau’s, die gratis aan ons verdienen.

Dat wat er in de krant wordt gezet over de grote jongens zoals Google en Facebook is nog maar een schijntje van wat er standaard al meer dan twintig jaar bestaat. Een geluk u heeft keuze en u kunt ze controleren. Weten hoe? Een goed gesprek is voldoende.