Hardware & softwaresenioren

Harde schijven hebben niet het eeuwige leven…

Vroeger hadden we schooltassen , die we in de schoolgang, letterlijk neer gooide. Vol met boeken en schriften en een agenda waar alles in stond. Dat is voor velen bekend. We hadden geen computers mee naar school. Gewapend met een etui met een standaard b2 potlood, een parker pen een liniaal, geo-driehoek en schriften om de verhalen van de leraren op te pennen. Alles handmatig niks waar we wat konden opslaan.

Dat was even een minuscuul stukje geschiedenis. We moesten boeken kaften, want de boeken mochten geen deuken oplopen. Maar als iedere ” puber ” smeet ik in de pauze vaak de tas aan de kant. Totdat het prijskaartje werd gepresenteerd. Oeps! Foutje bedankt.

Nu tegenwoordig zal het iets anders zijn. Laptops zijn erg gevoelig voor schade. Vooral de harde schijf, ze zijn absoluut niet schokbestendig. En bij intensief gebruik vertragen ze automatisch. De moraal van dit verhaal?
Vervang bij intensief gebruik om de drie jaar een schijf. Een flinke klap kan een schijf beschadigen en bestanden hierdoor voorgoed laten verdwijnen. Ga met zorg om met computers en voorkom de ergernis van bestanden verlies.

Onzeker over de kwaliteit van de harde schijf? Of tijd voor vernieuwing? Stel gerust uw vragen.