cybercriminaliteit

Kijk uit voor mobiele data hack

Vandaag heb ik weer een aantal tips gekregen van gewaardeerde klanten. De cybercrime verplaatst zich naar uw mobiele telefoon. Dankzij een oplettende klant kreeg ik een mail te zien, waar exact de inlogpagina van VODAFONE wordt getoond. Om in te loggen bij Vodafone is er een QR afbeelding waar klanten kunnen inloggen.

Ik laat u de originele inlogpagina van Vodafone zien met de volgende afbeelding.
Om de afbeelding te verduidelijken voeg ik de originele link van VODAFONE toe. 

Dit is de originele inlogpagina. Met rechtsboven het slotje en ik biedt u de echte link van vodafone om die te vergelijken met de nep link in een door cybercriminelen verstuurde herinnering van betaling.  

De nep e-mail biedt een link naar een pagina die exact op deze lijkt, inclusief QR Code scan. “GEBRUIK U TELEFOON NIET OM DE QR CODE TE SCANNEN”. Waarschijnlijk zal het inscannen van de QR code direct ingang bieden voor de hackers om er zo vandoor te gaan met uw privé gegevens.

Wees bewust van wie u echte e-mail krijgt. We trappen er steeds weer in. Erkende bedrijven, banken en instellingen versturen uw geen e-mails. Dat kan tegenwoordig alleen wanneer uw daar expliciet toestemming voor verleend.  Weet u iets niet zeker dan kunt u me altijd vragen u krijgt gratis telefonisch advies.