Microsoft Office

Office? Heeft u wel of niet een legale versie?

Er is heel wat veranderd, zo denken veel Nederlanders. Office word, excel, powerpoint en outlook dat is toch GRATIS? Dat was het altijd wel, want iedereen gebruikt die programma’s. 

Helaas moet ik u teleurstellen, want office is nooit gratis geweest. Nu in 2018 is er veel veranderd in korte tijd. Zo heeft microsoft de activering van pakketten Windows en office flink aangescherpt.

 Veel mensen  ‘ krijgen’ via familie en vrienden pro plus versies van office 2010 en 2013. Die op dit moment steeds met meldingen komen dat ze geactiveerd moeten worden. Dit kan ik niet verhelpen helaas. U zult via de site office.com een legaal pakket moeten aanschaffen.

Er zijn computerbedrijven in de omgeving die deze pakketten ‘onder eigen beheer’ installeren bij particulieren om er vervolgens per jaar geld voor te rekenen. Ook dit is in feite illegaal. ( Deze manier is ook een vorm van inbreuk op uw privacy en onveilig voor persoonlijke bestanden. En daar komt bij u krijgt niet de volledige functionaliteit van alle bijbehorende software en gratis licenties die er normaal bijkomen.

Voor het kopen van een office 365 pakket heeft u een Microsoft account nodig. U kunt er op rekenen dat daar heel veel extra veilige voordelen uit voortvloeien. Hoe u kunt bestellen? Dat leg ik in de volgende blog uit.