Allerhande

Software maakt ons leven ‘simpel’.

Een ander naam bedenken voor een computer? Heb je daar wel over nagedacht? Ik wel en het kraakt flink. Begrijpen is een vrije vertaling, het zoekt alles voor ons uit. Maar eerst moet je een opdracht geven.

Om dit te versnellen zijn erg speciale software ontwikkelaars die codes schrijven (mini programma’s) die een computer snelle opdrachten geeft om te voorkomen dat we steeds ‘met de hand’ op de enter knop moeten drukken.

Het is niks anders dan verschillende opdrachten naast elkaar leggen om zo tot bijvoorbeeld een heerlijke huzarensalade op tafel te zetten die volledig klopt. Ondertussen schelden we soms computers uit voor rotte vis, bocht, traag net alsof het een mens is. Geduld siert de mens de computer heeft al geduld.

Vastlopen betekent dat er een geschreven code niet gelezen kan worden en dan krijg je altijd problemen. Virussen en spyware brengen de programmeercode van bijvoorbeeld Windows software volledig in de war.

Daar zijn dan de ‘vervelende’ updates voor nodig.  Elke opdracht die we kiezen zit vast aan duizenden pagina’s vol met door programmeurs geschreven en uitgeteste codes. Klik maar eens zenuwachtig op de muis en wat gebeurt er dan?

De computer loopt vast omdat het ineens duizenden opdrachten continue moet verwerken. Wees geduldig met klikken en gun de computer de tijd om uw opdracht uit te voeren. Zorg voor onderhoud en klik niet zomaar.